Welke kant ga jij op?

Welke kant kies jij in de bovenbouw? Ontdek het zelf!

Wat past bij mij?
Veel kinderen weten in jaar 2 nog niet precies wat ze willen. Dat geeft niks. In het tweede jaar zijn de vakken vooral op zelfontplooiing en ontwikkeling gericht. Jouw kind zit in een BBL-, KBL-, of TL-groep en krijgt les op zijn eigen niveau. In het LOB-programma besteden we veel aandacht aan de beroepsgerichte profielen. We kijken naar de verschillende profielen en keuzevakken in de bovenbouw. Dat doe we in de lessen, maar ook door opdrachten te doen. Reflectiegesprekken houden bijvoorbeeld.

Werkveld
Maar we doen meer. We organiseren gastlessen, zodat leerlingen in aanraking komen met allerlei toekomstige werkvelden. En er zijn praktijkvakken. Zo kan je kind alvast kennis maken met de beroepspraktijk. Samen maken we de beste keuze.


Ontdek wat bij jou past

Verdiepen in de toekomst
In de onderbouw hebben leerlingen zich georiënteerd op beroepsrichtingen. Ze hebben kennis gemaakt met allerlei verschillende beroepsproducten. In het derde en vierde jaar volgt de verkenning en verdieping. Er is in jaar twee gekozen op basis van belangstelling en talenten. Nu gaan we samen verder werken aan succesvolle vervolgstappen. Met als ultieme doel: dat felbegeerde diploma.