Nieuwe leerlingen groep 8

Zit uw zoon of dochter in groep 8? Dan is het nu de tijd om voor volgend schooljaar een keuze voor een school van voortgezet onderwijs te kiezen! Heel spannend, want je kiest een school voor meerdere jaren. Op een nieuwe school komt er natuurlijk veel op een leerling af. Een andere school, nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken, huiswerk maken, andere docenten...

Best wennen……. en heel spannend.

Daar helpen wij de leerling bij: de eerste weken is er in het introductieprogramma genoeg tijd om aan elkaar te wennen. Voor je het weet, is de nieuwe school al helemaal vertrouwd en wil een leerling waarschijnlijk niet eens meer terug naar de basisschool.

Onze school kent een dagelijkse opstart in leerjaar 1 en leerjaar 2 met de mentor. Je ziet de mentor dus elke dag en er is nauw contact met thuis en met de leerling.

Bij de keuze van een nieuwe school is een goed gevoel belangrijk. Hoe is de sfeer? Voel ik me wel welkom? Zijn de docenten aardig en voel ik me veilig? Als ouder(s)/verzorger(s) neem je samen met zoon of dochter een beslissing: een belangrijke beslissing. Wij adviseren altijd om hiervoor de tijd te nemen.

Een persoonlijk gesprek?


Een persoonlijk gesprek helpt daarbij. U kunt altijd een gesprek laten inplannen met uw zoon/dochter via info@ctstorkcollege.nl of ons centrale telefoonnummer. Wij zorgen dan voor een gesprek met een van onze collega’s zodat u de juiste informatie krijgt.

Advies niveau

Op onze school kun je met het advies BBL – BK – KT – TL terecht in leerjaar 1: we zullen daar waar nodig de leerling uitdagen en mogelijkheden bieden zodat we zorgen dat alle talenten benut worden.

Vanuit de twee dakpanklassen BK en KT kom je in leerjaar 2 in een BBL, KBL of TL-klas.

Een school waar je vele kansen krijgt om door te stromen. En lukt het de leerling niet alleen omdat er nog nét iets extra’s nodig is dan helpen wij daarbij. Via extra ondersteuning of andere begeleiding. Een school met aandacht voor jou en je ambitie. We bieden ruimte.

In een vloeiende lijn van vmbo naar hbo?

Doe mee aan het Toptraject!

Je zit op het vmbo en je volgt de theoretische of de gemengde leerweg. Stiekem weet je al dat je uiteindelijk naar het hbo wilt. Je hoeft niet af te wachten tot het zover is. Sterker nog: begin straks al in de derde met de voorbereiding. Hoe? Doe mee met het Toptraject!

Wat is dat, het Toptraject?

Dat is een doorgaand leertraject van vmbo naar mbo, naar hbo. Elf voortgezet onderwijs scholen werken samen met het ROC van Twente en Saxion. Door bij elkaar op school te kijken, weten we nog beter wat jou op je volgende opleiding te wachten staat. Zo wordt de overstap voor jou een stuk eenvoudiger.

Dus ben jij die gemotiveerde leerling op het vmbo die nog meer uit zijn talent wil halen? Het Toptraject is er voor jou.

Het Toptraject op CT Stork

Iedere leerling die in leerjaar 3 vmbo-TGL zit, start in het Toptraject. Je gaat aan gave uitdagende projecten werken. Je krijgt veel samenwerkingsopdrachten, zo leer je snel om in projectgroepjes te werken.

Aan het eind van de derde gaan we jouw resultaten, vaardigheden en motivatie bekijken. Je vaardigheden noemen we ‘competenties’. Die geven aan wat je allemaal kan en beheerst. We nemen dan een beslissing of je verder mag met het Toptraject in leerjaar 4.

Klaar voor morgen

In de vierde klas bereiden we je nog beter voor op je vervolgstudies. Als je het Toptraject haalt krijg je een certificaat. Dan kun je trots laten zien dat je perfect bent klaargestoomd voor de toekomst.

Meer weten?

Kom kijken op de open dag of informeer bij mevrouw de Mönnink en mail naar

n.demonnink@ctstorkcollege.nl

Check alvast de site van het toptraject.

Open Huis
Alle leerlingen van groep 8 zijn welkom op ons Open Huis. Maandag 18 januari is het zover. We beginnen om 18.00 uur. Rond 21.00 uur gaat iedereen vol nieuwe indrukken weer naar huis.

We zien u graag.

Hoe de avond wordt ingevuld is uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment..

Wij houden u via deze site op de hoogte.