Toptraject

Toptraject: ‘Een koninklijke route naar het hbo’

Op 11 vmbo scholen in de regio wordt deze speciale leerroute naar het hbo aangeboden. Zo ook op het C.T. Stork College in Hengelo.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar (klik hier voor de site van toptraject)

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor getalenteerde en praktisch ingestelde vmbo’ers, die via het mbo hun hbo-diploma willen halen. In een samenwerkingsverband van 11 voortgezet onderwijs scholen, ROC van Twente en Saxion zorgen we dat de leerling optimaal gebruik maakt van zijn/haar talenten.

Met het Toptraject op het C.T Stork College bereiden we getalenteerde en gemotiveerde vmbo-leerlingen in de theoretische en gemengde leerweg (tgl) beter voor op een succesvolle carrière richting het hbo.

Hoe doen we dat?
Het Toptraject begint hier in leerjaar 3. Alle derdejaars vmbo-tgl leerlingen zijn Toptraject-leerlingen en krijgen verschillende uitdagingen aangeboden in o.a. samenwerkingsopdrachten en projectmatig onderwijs. Dat derde leerjaar is vooral voorbereidend en in de eerste periode van leerjaar 4 gaan we selecteren op basis van cijfers, competentiegroei en motivatie. De school bepaalt of een leerling het Toptraject kan blijven volgen. Als de leerling dit met goed gevolg aflegt, krijgt het een Toptraject-certificaat.

Ben jij een leerling die die uitdaging aan wil gaan en met een beetje extra inzet zijn mogelijkheden en opleidingskansen wil vergroten?

Kom dan eens kijken op de open dag of informeer ernaar bij mevr. N. de Mönnink

n.demonnink@ctstorkcollege.nl

Coördinator Toptraject