Welke vakken kies jij?

Welke vakken passen bij jouw baan en jouw toekomst? Ontdek het zelf!

Weet jij nog niet wat je later wilt worden? Vind je het moeilijk nu al te kiezen? Wij helpen jou graag! Want hoe kun je nu al weten wat BBL, KBL of TGL is? En of je dat wel kunt en leuk vindt? Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is gekozen om jou te laten instromen in een BBL-klas, een BBL/KBL-klas, een KBL/TL-klas of een TGL-klas.

Voor jou kan op deze manier worden gekeken naar je mogelijkheden en welke ondersteuning je nodig hebt om het maximale te bereiken. Je kunt dus bij ons in het 1e jaar naar een dakpanklas. Daar heb je twee niveaus die vlak bij elkaar liggen. Je krijgt les op het hoogste niveau. Daardoor weet je aan het eind van het jaar goed welk niveau bij jou past. In klas 2 zit je dan in klas met een niveau.

Ontdek wat bij jou past

Weet je in leerjaar 2 nog niet wat bij je past? Dat is niet erg. In leerjaar 2 zijn de vakken ook gericht op ontplooiing en ontwikkeling. Je zit dan wel in een BBL-groep, een KBL-groep of een TL-groep en krijgt les op je eigen niveau. In de onderbouw wordt er tijdens het LOB-programma veel aandacht besteed aan het kiezen van het juiste beroepsgerichte profiel in de bovenbouw en de beroepsgerichte keuzevakken. Dat gebeurt door de LOB-lessen, de opdrachten (zoals de reflectiegesprekken), gastlessen maar ook door het deelnemen aan de LOB-praktijkvakken.

Na de fase van introductie en oriëntatie in de onderbouw volgt in het derde en vierde leerjaar van het VMBO de fase van verkenning en verdieping. Op basis van het LOB-programma in de onderbouw heb je inzicht gekregen in eigen belangstelling en vermogens. Je hebt een profiel gekozen en vastgesteld op welk niveau succesvol het diploma zal worden afgerond.